Iun202017
0

Vicepreşedintele Partidului Mişcărea Populară Antimafie, Daniela Bodrug, afirmă că protestul de duminică, 11 iunie, organizat de societatea civilă şi la care au participat mai multe partide din opoziţie, atât proeuropeane cât şi proruse, a fost o diversiune politico-mafiotă.

„Protestul de duminică, din faţa Parlamentului, a fost o diversiune politico-mafiotă antieuropeană, organizată sub acoperirea societăţii civile şi cu partidele politice, aşa ca partidul lui Usatîi, PN, PPDA, PAS, PLDM şi partidul lui Petrenco, Casa Noastră”, a declarat Daniela Bodrug.

Ea consideră că protestul a fost din start compromis, pentru că deşi s-a anunţat că a fost organizat de societatea civilă, niciun grup de ONG-ri sau lideri ai societăţii civile nu şi-au asumat acest protest.

„Prin ce s-a deosebit protestul din faţa Parlamentului, protestul antivot mixt de la Chişinău, de protestul provot mixt de la Cahul (organizat de PDM). Nu au fost ambele proteste organizate formal de către societatea civilă. Nu au fost aduşi oameni în coloane la protestul din Chişinău de Ciubaşenco, de PPDA, de Maia Sandu şi PLDM? Nu au fost aduşi la Cahul oamenii în coloane de către partidul lui Plahotniuc? Prin ce se deosebesc aceste proteste? Aceleaşi metode de manipulare”, a subliniat Bodrug.

Potrivit ei, dacă protestele Platformei Da din anul 2015-2016 l-au făcut pe Dodon preşedinte, atunci protestele actuale le vor asigura socialiştilor o majoritate parlamentară în 2018, iar „Plahotniuc va deveni un rău mai necesar în lupta împotriva forţelor de stânga”.

De asemenea, vicepreşedintele Mişcării Populare Antimafie a notat că protestul de duminică a fost unul de stânga, iar Maia Sandu a căzut victimă şi „tot mai multe evidenţe arată că Vlad Filat coordonează acţiunile PAS (...) o să fiţi martorii distrugerii acestui partid în schimbul libertăţii sale înainte de termen”.

Sursa: adevarul.ro