Mai202018

Sergiu Mocanu - invitatul emisiunii “Sfatul Țării” de la 10TV

Sergiu Mocanu despre campania electorală pentru Chișinău.

Sursa: facebook.com/unireatv/ (Unirea TV)

 
Mai032018

Sergiu Mocanu la emisiunea IMPORTANT din 02.V.2018

Urmăriți emisiunea mai jos.


 
Mai032018

Raportul financiar pentru anul 2017

Raportul financiar MPA pentru anul 2017

aici


 
Iul062017

IMPORTANT, Declarație a Partidului Antimafie: PSRM - scos în afara legii, Dodon - dosar penal și inițierea procedurii de demitere VIDEO

Pe 1 iulie curent, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, înregistrat la Ministerul Justiției al RM, a organizat o festivitate cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la fondarea PSRM. La eveniment au fost invitate și au participat delegații din câteva state, printre care și o delegație din Coreea de Nord condusă de vicepreședintele Partidului Muncii din Coreea de Nord, Ri Su Yong, deci a doua persoană de importanță politică dintr-un stat cu dictatură absolută, izolat de comunitatea internațională pentru perpetuarea unui regim autoritar feroce, înarmare nucleară și testări cu rachete balistice, ținta principală fiind Statele Unite ale Americii, încălcând astfel rezoluțiile Consiliului pentru Securitate al ONU. Partidul Politic Mișcarea Populară Antimafie, condamnă cu vehemență acțiunile PSRM de a invita în RM o delegație a unui stat cu un regim dictatorial crud, izolat la nivel internațional și semnarea unui Acord de colaborare cu partidul acestuia, și consideră că sunt toate motivele legale pentru ca PSRM să fie scos în afara legii.


DEMERS către Ministerul Justiției

Partidul Antimafie cere Ministerului Justiției să întreprindă acțiuni, în temeiul spiritului Legii cu privire la partidele politice și anume Articolului 3 alin. 1 și 2, să ceară Curții de Apel Chișinău să examineze acțiunile Partidului Socialiștilor din RM de a invita o delegație oficială din statul dictatorial Coreea de Nord și încheierea unui Acord de colaborare cu partidul de la conducerea statului respectiv, în vederea dizolvării partidului PSRM prin hotărâre definitivă a Curţii de Apel.


DEMERS către Comisia de securitate naţională, apărare şi ordine publică a Parlamentului

1. Să solicite organizarea de urgență a unei ședințe extraordinare a Consiliului Suprem de Securitate la care să fie examinat pericolul faptelor PSRM, descrise mai sus, la adresa securității RM;

2. Să ia măsuri pentru subminarea pericolelor la adresa securității naționale a RM declanșate de acțiunile PSRM;

3. Să instituie o comisie specială de examinare psihiatrică a președintelui Igor Dodon;

4. Să înainteze propunerea de a iniția procedura de demisie a președintelui Dodon.


DEMERS către Ministerul Afacerilor Externe și Intergrării Europene

Având în vedere obligațiunile și angajamentele Guvernului Republicii Moldova de a respecta și de a promova valorile democrației, asumate în cadrul acordurilor internaționale și bilaterale cu statele partenere Occidentale, partidul Mișcarea Populară Antimafie cere Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al RM să dea lămurire în ce circumstanțe și în spiritul căror valori și norme a fost aprobată viza de intrare pe teritoriul Republicii Moldova a delegației din Republica Populară Democrată Coreeană, condusă de vicepreședintele Partidului Muncii din Coreea de Nord, Ri Su Yong.


DEMERS către Procuratura Generală

Să inițieze procedura de urmărire penală pe numele cetățeanului Igor DODON, tot el președinte al RM, în vederea elucidării surselor de venit ale acestuia prin confruntarea Declarației de venituri și a cheltuielilor de facto făcute de DODON. Totodată, având în vedere deplasările private ale lui Igor DODON, acțiunile Partidului Socialiștilor din Republica Moldova de colaborare cu Coreea de Nord, precum și inițiativele președintelui DODON de a face reparații considerabile la câteva obiecte de stat, avem bănuieli rezonabile să presupunem că Igor DODON beneficiază de finanțări nedeclarate, ilicite și de proveniență criminală la nivel internațional.

În consecință, cerem Procuraturii Generale să verifice sursa exactă a finanțărilor pentru reparațiile la Vila de la Condrița a Președintelui RM, a clădirii Președinției și a altor cheltuieli netransparente care ar putea fi depistate pe parcursul urmăririi penale.


 
Iul062017

Sergiu Mocanu: Avem motive să bănuim că statul terorist Coreea de Nord este printre finanţatorii lui Igor Dodon VIDEO

„Prezenţa acestei delegaţii, cu un vicepreşedinte a comitetului central, adică un lider al Partidului Muncii din Coreea de Nord, este un impact de imagine şi un impact de securitate pentru Republica Moldova de nu vă puteţi imagina, dar nu vă puteţi imagina fiindcă televiziunile din Republica Moldova au muşamalizat cazul. În primul rând nu l-au reflectat, iar acolo unde a fost dat, a fost muşamalizat”, a declarat Sergiu Mocanu miercuri, 5 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă. În acest context, el a acuzat unele televiziuni de la Chişinău, printre care şi ProTV, JurnalTV, PublikaTV, TV8, de faptul că nu au reflectat despre pericolul prezenţei unei delegaţii din Coreea de Nord în Republica Moldova asupra securităţii regionale, suspecând că televiziunile respective sunt finanţate de interese obscure şi „slujesc clanurilor mafiote”.

„Din păcate, la noi nici presa şi nici instituţiile statului nu vor să se intereseze de unde are Igor Dodon bani pentru reparaţia reşedinţei de la Condriţa sau de unde promite că va avea el bani pentru reparaţia capitală a reşedinţei preşedintelui. Nimeni nu este interesat nici de profiturile familiei Dodon. Asta în condiţiile în care, Dodon declară foarte clar că vrea să schimbe cursul istoriei, vrea să schimbe cursul Republicii Moldova”, a subliniat politicianul.

Potrivit lui, Coreea de Nord „este un stat pe lista statelor teroriste. Coreea de Nord şi ieri a lansat o rachetă care ameninţă statele din jur şi determină SUA şi NATO să ia atitudine. În Coreea de Nord sunt ucişi oamenii pentru un alt punct de vedere sau numai dacă încearcă să se gândească la alt punct de vedere. Coreea de Nord este ţara unde doar pentru rugăciuni creştinii sunt arşi pe rug şi crucificaţi”.

„Grav este că preşedintele Republicii Moldova, Dodon, la ora actuală este o unealtă în mâinele Federaţiei Ruse, a altor forţe din afara Republicii Moldova, destinată să zădărnicească cursul Republicii Moldova spre civilizaţie”, a adăugat Mocanu.

Sergiu Mocanu a mai precizat că SUA ia în calcul posibilitatea introducerii unor sancţiuni pentru statele care colaborează cu regimul de la Phenian, sugerând că în această listă ar putea apărea şi Republica Moldova, din cauza faptului că Igor Dodon şi socialiştii cooperează cu statul totalitar.

„Colaborarea lui Dodon cu Coreea de Nord se înscrie exact într-un plan al FSB-lui rusesc pentru utilizare a Republicii Moldova drept carte de schimb în jocurile lor geopolitice. FSB-ul rusesc este interesat ca Republica Moldova să apară în această postură tragic-comică”, a conchis liderul Antimafie.

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova şi Partidul Muncii din Coreea de Nord, condus de dictatorul Kim Jong-Un, au semnat un acord de cooperare. Anunţul a fost făcut de către vicepreşedintele formaţiunii nord-coreene, Ri Su Yong, sâmbătă, 1 iulie, la un eveniment festiv dedicat împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea PSRM.

Amintim că şi Igor Dodon a avut o întrevedere vineri, 30 iunie, cu delegaţia a regimului totalitar din Coreea de Nord, venită la Chişinău la invitaţia Partidului Socialiştilor.

Sursa: adevarul.ro


 

Pagina 1 din 53