Iul062017
0

„Prezenţa acestei delegaţii, cu un vicepreşedinte a comitetului central, adică un lider al Partidului Muncii din Coreea de Nord, este un impact de imagine şi un impact de securitate pentru Republica Moldova de nu vă puteţi imagina, dar nu vă puteţi imagina fiindcă televiziunile din Republica Moldova au muşamalizat cazul. În primul rând nu l-au reflectat, iar acolo unde a fost dat, a fost muşamalizat”, a declarat Sergiu Mocanu miercuri, 5 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă. În acest context, el a acuzat unele televiziuni de la Chişinău, printre care şi ProTV, JurnalTV, PublikaTV, TV8, de faptul că nu au reflectat despre pericolul prezenţei unei delegaţii din Coreea de Nord în Republica Moldova asupra securităţii regionale, suspecând că televiziunile respective sunt finanţate de interese obscure şi „slujesc clanurilor mafiote”.

„Din păcate, la noi nici presa şi nici instituţiile statului nu vor să se intereseze de unde are Igor Dodon bani pentru reparaţia reşedinţei de la Condriţa sau de unde promite că va avea el bani pentru reparaţia capitală a reşedinţei preşedintelui. Nimeni nu este interesat nici de profiturile familiei Dodon. Asta în condiţiile în care, Dodon declară foarte clar că vrea să schimbe cursul istoriei, vrea să schimbe cursul Republicii Moldova”, a subliniat politicianul.

Potrivit lui, Coreea de Nord „este un stat pe lista statelor teroriste. Coreea de Nord şi ieri a lansat o rachetă care ameninţă statele din jur şi determină SUA şi NATO să ia atitudine. În Coreea de Nord sunt ucişi oamenii pentru un alt punct de vedere sau numai dacă încearcă să se gândească la alt punct de vedere. Coreea de Nord este ţara unde doar pentru rugăciuni creştinii sunt arşi pe rug şi crucificaţi”.

„Grav este că preşedintele Republicii Moldova, Dodon, la ora actuală este o unealtă în mâinele Federaţiei Ruse, a altor forţe din afara Republicii Moldova, destinată să zădărnicească cursul Republicii Moldova spre civilizaţie”, a adăugat Mocanu.

Sergiu Mocanu a mai precizat că SUA ia în calcul posibilitatea introducerii unor sancţiuni pentru statele care colaborează cu regimul de la Phenian, sugerând că în această listă ar putea apărea şi Republica Moldova, din cauza faptului că Igor Dodon şi socialiştii cooperează cu statul totalitar.

„Colaborarea lui Dodon cu Coreea de Nord se înscrie exact într-un plan al FSB-lui rusesc pentru utilizare a Republicii Moldova drept carte de schimb în jocurile lor geopolitice. FSB-ul rusesc este interesat ca Republica Moldova să apară în această postură tragic-comică”, a conchis liderul Antimafie.

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova şi Partidul Muncii din Coreea de Nord, condus de dictatorul Kim Jong-Un, au semnat un acord de cooperare. Anunţul a fost făcut de către vicepreşedintele formaţiunii nord-coreene, Ri Su Yong, sâmbătă, 1 iulie, la un eveniment festiv dedicat împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea PSRM.

Amintim că şi Igor Dodon a avut o întrevedere vineri, 30 iunie, cu delegaţia a regimului totalitar din Coreea de Nord, venită la Chişinău la invitaţia Partidului Socialiştilor.

Sursa: adevarul.ro