Iun202017
0

Partidul Politic „Mișcarea Populară Antimafie” condamnă acțiunea de protest din 11 iunie anunțată împotriva sistemului electoral mixt. Vicepreședintele formațiunii, Daniela Bodrug, a declarat într-o conferință de presă la IPN că societatea civilă și partidele politice care au organizat protestul au făcut jocul unor actori din umbră, care încearcă reglări de conturi cu Vlad Plahotniuc.

Daniela Bogrug s-a referit în acest sens la fostul lider al PLDM, Vlad Filat, aflat în detenție. „Protestul a fost o diversiune politico-mafiotă organizată sub acoperirea societății civile cu partidele politice din așa-zisa opoziție. Problemele politice care trebuie rezolvate nu au nicio legătură cu această farsă în care au fost atrași cetățenii”, a spus Daniela Bodrug.

Vicepreședintele Mișcării Antimafie declară că protestul din 11 iunie din faţa Parlamentului nu s-a deosebit cu nimic de manifestările de susținere a sistemului electoral mixt, organizate la Ialoveni, Edineţ și Cahul de către PDM. „Nu au fost toate organizate formal de societatea civilă? Nu au fost aduși oamenii în coloane la Chișinău și la manifestările organizate de partidul lui Plahotniuc?”, a întrebat retoric Daniela Bodrug.

Daniela Bodrug susține că în urma unor astfel de proteste organizate anterior liderul PSRM Igor Dodon a ajuns președintele Republicii Moldova. „Anul viitor, prin aceeași greșeală, Dodon va avea majoritate parlamentară, iar Plahotniuc va deveni un rău necesar în lupta împotriva forțelor de stânga”, a estimat Daniela Bodrug.

Vicepreședintele Mișcării Antimafie a mai spus că protestul de duminică, 11 iunie, s-a încheiat fără a fi înaintate careva cerințe faţă de cei împotriva cărora s-a manifestat, a fost un eșec pentru forțele pro-europene și un cadou pentru interesele electorale ale lui Plahotniuc.

Sursa:ipn.md