Cum a apărut Mişcarea Antimafie?

0

În vara anului 2010, Sergiu Mocanu a început lupta împotriva sistemului politico-mafiot întărit de regimul lui Voronin şi preluat de Alianţa pentru Integrare Europeană, atenţionând în repetate rânduri partidele componente ale AIE despre pericolul implicării în politică şi accederea la funcţii de stat a unor persoane dubioase din anturajul comuniştilor, care şi-au făcut averi prin furturi şi crime în perioada guvernării lui Voronin. Partidele din Alianţă nu au ţinut cont de aceste avertismente, nu au vrut „să se bage în măcel”, ba mai mult decât atât, au făcut un pact antistatal şi odios cu Vladimir Plahotniuc, persoană apropiată a lui Voronin în trecut, care a devenit vicepreşedinte al Partidului Democrat şi a fost ales Prim-vicepreşedinte al Parlamentului. Preîntâmpinările lui Sergiu Mocanu despre haosul care va guverna Republica Moldova s-au adeverit. Nu pentru asta au ieşit în stradă tinerii pe 7 aprilie.


După alegerile din noiembrie 2010, sistemul mafiot creat de Voronin, a căpătat putere politică necondiţionată şi sprijinită de Partidul Democrat, Partidul Liberal Democrat din Moldova şi Partidul Liberal, subordonându-şi parlamentul, guvernul, judecătoriile şi procuratura. În rezultat, ne-am convins că aceste trei partide nu se deosebesc prin nimic de Partidul Comuniştilor, decât prin faptul că au o altă denumire.

După 20 de ani de laşitate, minciună, furt şi indiferenţă totală faţă de cetăţeni, altă ieşire din haos, decât venirea la conducere a unor oameni curajoşi şi oneşti, care să lupte cu adevărat pentru respectarea şi apărarea drepturilor şi libertăţilor, precum şi pentru binele cetăţenilor, nu este.

La sfârşitul anului 2010, câţiva oameni de bună credinţă şi cu tărie de caracter, s-au alăturat campaniei Antimafie a lui Sergiu Mocanu şi au format un grup de iniţiativă pentru crearea Mişcării Populare Antimafie, adoptând pe 30 ianuarie 2011, Declaraţia de la Orhei, care pune bazele Mişcării. În urma Congresului de constituire din 6 martie 2011, Mişcarea a fost înregistrată la Ministerul Justiţiei. Liderul Mişcării Antimafie este Sergiu Mocanu.