De ce a apărut Mişcarea Antimafie?

0

Mişcarea Antimafie a apărut în condiţiile în care partidele politice existente din Republica Moldova nu îşi îndeplinesc rolurile ce li se cuvine în funcţionarea unei societăţi democratice şi s-au transformat în nişte clanuri politice, ale căror interese sunt împotriva locuitorilor acestei ţări. Scopul lor principal, în realitate, constituindu-l nu servirea cetăţenilor care le acordă votul de încredere, ci propria lor îmbogăţire, prin jefuirea statului. Pentru a-şi realiza interesele lor egoiste, partidele devenite clanuri politice intră în alianţe ascunse, se „rotesc” la conducerea statului, pe care îl folosesc ca instrument de jaf şi minciună. Dominaţia acestor clanuri democrat-liberale şi comuniste este atât de puternică, încât este aproape imposibilă crearea şi funcţionarea unor partide politice autentice, care să aibă ca scop real apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.


În aceste condiţii, singura cale prin care vedem posibilă recucerirea puterii politice de către cetăţeni şi formarea unei majorităţi parlamentare care să conducă în favoarea drepturilor şi libertăţilor majorităţii cetăţenilor ţării, este organizarea unei mişcări de largă reprezentare populară, care să fie condusă de oameni cu caracter, oameni care nu au profitat de pe urma funcţiilor şi care se pot opune fărădelegilor şi nedreptăţilor, oameni care pot să lupte pe toate căile legale pentru drepturile politice, economice şi cetăţeneşti ale semenilor lor.

Mişcarea Populară Antimafie oferă cetăţenilor posibilitatea creării unei noi conduceri, o conducere populară, cu adevărat democratică, creată de popor şi care să guverneze pentru popor, nu pentru mafia guvernanţilor.