Ce va face Mişcarea Antimafie?

0

Primul lucru pe care îl vom face a doua zi după accederea la putere, este instituirea cu ajutorul organismelor internaţionale a unui Tribunal public, cu judecători europeni, care vor judeca în conformitate cu Legea pe toţi cei care au pus mâna pe proprietăţi publice sau private. Judecătorii din RM au dat dovadă de complicitate cu Mafia. Numai judecători străini ne pot face dreptate, iar cei din RM trebuie sancţionaţi ca să educăm o altă generaţie de judecători. Până nu vom pedepsi persoanele care au atentat la bunul statului şi al cetăţeanului, nu vom putea începe construirea unui stat de drept, liber şi democratic.

Mişcarea Antimafie propune crearea unei economii complet diferită de economia oligarhică construită de regimul lui Voronin şi preluată de regimul Alianţei pentru Integrare Europeană.

Vom înlocui economia oligarhică cu o economie în care cea mai mare parte a capitalului naţional să se afle în proprietatea privată a celei mai mari părţi a populaţiei – a clasei mijlocii. O economie bazată pe muncă, inovaţie şi capital, singura capabilă să asigure creşterea rapidă şi continuă a capitalului naţional, sporirea veniturilor, a profiturilor şi a salariilor, dar şi a pensiilor, şi a veniturilor bugetare destinate sănătăţii, educaţiei, culturii, sportului, ocrotirii sociale, mai multă bunăstare pentru toţi, şi pentru întreprinzători şi pentru salariaţi, şi pentru vârstnici şi pentru tineri, şi pentru bărbaţi şi pentru femei.

Avem un program scurt şi concret, fără promisiuni goale.