Cum a apărut Mişcarea Antimafie?

În vara anului 2010, Sergiu Mocanu a început lupta împotriva sistemului politico-mafiot întărit de regimul lui Voronin şi preluat de Alianţa pentru Integrare Europeană, atenţionând în repetate rânduri partidele componente ale AIE despre pericolul implicării în politică şi accederea la funcţii de stat a unor persoane dubioase din anturajul comuniştilor, care şi-au făcut averi prin furturi şi crime în perioada guvernării lui Voronin. Partidele din Alianţă nu au ţinut cont de aceste avertismente, nu au vrut „să se bage în măcel”, ba mai mult decât atât, au făcut un pact antistatal şi odios cu Vladimir Plahotniuc, persoană apropiată a lui Voronin în trecut, care a devenit vicepreşedinte al Partidului Democrat şi a fost ales Prim-vicepreşedinte al Parlamentului. Preîntâmpinările lui Sergiu Mocanu despre haosul care va guverna Republica Moldova s-au adeverit. Nu pentru asta au ieşit în stradă tinerii pe 7 aprilie.

De ce a apărut Mişcarea Antimafie?

Mişcarea Antimafie a apărut în condiţiile în care partidele politice existente din Republica Moldova nu îşi îndeplinesc rolurile ce li se cuvine în funcţionarea unei societăţi democratice şi s-au transformat în nişte clanuri politice, ale căror interese sunt împotriva locuitorilor acestei ţări. Scopul lor principal, în realitate, constituindu-l nu servirea cetăţenilor care le acordă votul de încredere, ci propria lor îmbogăţire, prin jefuirea statului. Pentru a-şi realiza interesele lor egoiste, partidele devenite clanuri politice intră în alianţe ascunse, se „rotesc” la conducerea statului, pe care îl folosesc ca instrument de jaf şi minciună. Dominaţia acestor clanuri democrat-liberale şi comuniste este atât de puternică, încât este aproape imposibilă crearea şi funcţionarea unor partide politice autentice, care să aibă ca scop real apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

 

Ce va face Mişcarea Antimafie?

Primul lucru pe care îl vom face a doua zi după accederea la putere, este instituirea cu ajutorul organismelor internaţionale a unui Tribunal public, cu judecători europeni, care vor judeca în conformitate cu Legea pe toţi cei care au pus mâna pe proprietăţi publice sau private. Judecătorii din RM au dat dovadă de complicitate cu Mafia. Numai judecători străini ne pot face dreptate, iar cei din RM trebuie sancţionaţi ca să educăm o altă generaţie de judecători. Până nu vom pedepsi persoanele care au atentat la bunul statului şi al cetăţeanului, nu vom putea începe construirea unui stat de drept, liber şi democratic.

 

Ce este Mişcarea Antimafie şi cine poate deveni membru al Mişcării?

Ca entitate politică, Mişcarea Antimafie promovează valorile democraţiei europene, demnitatea umană şi naţională. Mişcarea se defineşte, la moment, prin doctrina politică populară, care are la bază valorile morale ale creştinismului – solidaritatea umană şi iubirea faţă de semeni. Aceasta implică excluderea hoţiei şi înşelătoriei, ca modalităţi de îmbogăţire, de asigurare a bunăstării şi prosperităţii personale; excluderea minciunii, abuzurilor şi violenţei ca modalităţi de satisfacere a intereselor individuale, comunitare sau statale.