Congresul IV al Mișcării Populare Antimafie

Congresul IV al Mișcării Populare Antimafie

 

Congresul IV al Mișcării Populare Antimafie

În cadrul Forumului Republica Unirii, Mișcarea Populară Antimafie a lansat, în spațiul public, programul Republica Unirii și a desfășurat lucrările Congresului IV al MPA, a ales noua conducere a partidului și a adoptat noul Statut.

Astfel, Sergiu Mocanu, a fost reales în funcția de președinte al partidului politic Mișcarea Populară Antimafie. Daniela Bodrug a fost aleasă în funcția de prim-vicepreședinte. Vitalie Colin a fost ales secretar general al partidului.

La adoptarea modificărilor la statut, delegații Congresului au reiterat că Mișcarea Populară Antimafie, ca partid politic de dreapta, bazat pe ideologia liberală, are misiunea de a reedifica Republica Moldova ca stat de drept – instrument de reunificare pașnică și liberă cu România, în concordanță cu istoria poporului român și cu Tratatul de la Helsinki.

În statut, au fost trasate obiectivele de bază ale Mișcării Populare Antimafe:

– Dezvoltarea unei societăți democratice și libere, întemeiată pe identitatea clară de apartenență la poporul român și pe respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, respectarea valorilor legate de întâietatea morală a individului, limitarea puterii guvernământului, domnia legii, separație a puterilor, libertate economică bazată pe proprietate și reprezentativitate democratică.

– Activitatea politică a MPA are la bază: identitatea românească, ideologia liberală, atașamentul necondiționat față de valorile libertății și demnității egale a ființelor umane, față de valorile creștine și militează pentru o colaborare militară strânsă cu Statele Unite ale Americii.

– Combaterea corupției și a crimei organizate de la toate nivele;

– Încurajarea dezbaterii și schimbului de idei, atât în interiorul, cât și în exteriorul partidului;

– Creșterea nivelului de cultură bazat pe valorile liberale, asigurarea accesului liber și egal al cetățenilor la educație, încurajarea dezvoltării educației în spiritul democrației și a individualismului cetățenilor legat de dreptul la viață, libertate și proprietate.

Mișcarea Populară Antimafie este un partid politic care a consfințit idealul reunirii Republicii Moldova cu România în statutul său.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Aveți dreptul să utilizați aceste HTML etichete și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>