Antimafie adresează un Memoriu partidelor alese în Parlament

Antimafie adresează un Memoriu partidelor alese în Parlament

Antimafie adresează un Memoriu partidelor alese în Parlament


MEMORIU

În ciuda tuturor manevrelor de periclitare, manipulare sau fraudare a alegerilor Parlamentare din 24 februarie 2019, Partidul Democrat a obținut doar 30 de mandate în viitorul Parlament. Cu toate acestea, Vlad Plahotniuc are la îndemână tot instrumentarul pentru crearea unei majorități parlamentare și instalarea unui guvern marionetă după modelul Guvernului Filip.
Există premise că, pe lângă Partidul Șor (formațiunea politică “de buzunar” a lui Plahotniuc), deputați din Partidul Socialiștilor și din Blocul ACUM, vor migra spre Partidul Democrat pentru a forma o majoritate parlamentară.
În această situație, în care așa-zisa opoziție nu a câștigat alegerile, iar statul rămâne în continuare subordonat intereselor mafiote, există o singură soluție pentru demontarea “statului capturat” – deputații blocului ACUM și deputații Partidului Socialiștilor, după validarea mandatelor, să nu le ridice decât înaintând următoarele condiții:
Convocarea unei singure ședințe extraordinare a Parlamentului Republicii Moldova, în care să adopte un nou Cod electoral care va prevedea următoarele:

  1. Revenirea la sistemul proporțional pe o singură circumscripție națională și coborârea pragului electoral de trecere la 3%.
  2. Adoptarea prevederii excepționale de finanțare a campaniei electorale a concurenților electorali din bugetul statului stabilind cote egale financiare pentru fiecare concurent. Interzicerea donațiilor și a oricăror alte surse de finanțare pentru concurenții electorali.
  3. Adoptarea prevederii excepționale de desfășurare a agitației și a dezbaterilor electorale doar la Compania Tele-radio Moldova. Interzicerea oricăror forme de publicitate electorală, emisiuni de autor sau talk-show-uri politice la televiziunile si radiourile private pe perioada întregii campanii electorale.
  4. Liberalizarea largă a condițiilor de participare a cetățenilor Republicii Moldova aflați peste hotare la scrutinul parlamentar al alegerilor anticipate.

Remarcă: Orice formulă de coabitare la guvernare a formațiunilor politice, ce au acces în Parlament ca urmare a scrutinului din 24 februarie 2019, va adânci criza politică, colapsul economic și social al Republicii Moldova.

MIȘCAREA POPULARĂ ANTIMAFIE
27 februarie 2019


Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Aveți dreptul să utilizați aceste HTML etichete și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>